Vrtići

kids read

Vrtić na nivou čitave ustanove već dvije godine provodi eko projekt "Mi jedemo odgovorno" u organizaciji udruge Lijepa naša. Cilj ovog projekta jest razvijanje zdravih navika prehrane kod djece i poticanje na konzumaciju što raznolikije hrane. Na roditelje i širu javnost želimo utjecati ukazujući na važnost upotrebe sezonske i lokalne hrane te na štetnost visokoprerađenih namirnica. Koliko izbor hrane pozitivno ili negativno utječe na ljude i planet ovisi uglavnom o sljedećih pet aspekata: što jedemo, koliko (čega) jedemo, koliko hrane bacamo, kako je naša hrana proizvedena i tko je od toga imao koristi. Na ova se pitanja trudimo odgovoriti prateći navike vlastite prehrane. 

U uskoj poveznici s navedenim projektom, provodimo i projekt "Sijemo sjeme u vrtićima" te uspješno uzgajamo vlastito povrće i voće za koje se djeca aktivno brinu (sadimo, zalijevamo, pratimo razvoj biljke, beremo plodove i na kraju konzumiramo).

Mi jedemo odgovorno- statistika upitnika

eko kuti

Vrtić „Katarina Frankopan“ osvojio 1. mjesto na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića PGŽ

U subotu, 13. svibnja 2017., 40-ak predškolaca „Katarine Frankopan“ nastupilo je na stadionu Viškovo na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Zbog nepovoljnog vremena do zadnjeg je časa održavanje Olimpijade bilo neizvjesno, ali je na sreću naših mališana, subotnje jutro osvanulo bez kiše. Blato na terenu i mokra odjeća nisu omeli visoku motivaciju djece da se pokažu u najboljem svjetlu i svima demonstriraju kako su se posljednjih tjedana pripremali za nastup.

Borili smo se u disciplinama: skok u dalj, štafeta, trčanje na 50 m i muški i ženski nogomet.

Slijede pojedinačni rezultati:

Mare Toić,  skok u dalj, 1. mjesto

Elias Rudman, skok u dalj, 1. mjesto

Sara Perković Šantar, skok u dalj, 2. mjesto

Nicolas Topolčić, trčanje na 50 m, 3. mjesto

Vrtić je zaslužno osvojio 1. mjesto od ukupno 15 vrtića.

Trenerica Ksenija Pavlović zaslužna je, kao i svake godine, za marljivo treniranje djece u disciplinama: skok u dalj, štafeta i trčanje na 50 m.

Trener NK Krk, gosp. Ivan Masnjak pripremao je mušku nogometnu ekipu, dok su djevojčice pripremale odgojiteljice Iva Hriljac- Dijanić i Sanja Grdinić.

Na terenu, za vrijeme nastupa, pomagali su nam roditelji Oroshi i Kosić pa i oni zaslužuju veliko hvala.   

Čestitke svoj djeci i roditeljima od ravnateljice i djelatnica „Katarine Frankopan“!  Ponosimo se vama!

  olimpijada 2017 3  olimpijada 2017 4 olimpijada 2017 5 olimpijada 2017 6 olimpijada 2017 7 olimpijada 2017 8

   olimpijada 4    

Vrtić „Katarina Frankopan“ dobio srebrni status eko vrtića

U petak, 12. svibnja 2017., Vrtić je sudjelovao na svečanosti dodjele eko statusa vrtića na nivou Hrvatske u organizaciji udruge Lijepa naša.

Vrtić je ispunio uvjete za dobivanje statusa eko vrtića 2009. godine i otada se ponosimo zelenom zastavom koja se vijori u svakom od naših osam vrtića. Zadaća je Vrtića iz godine u godinu realizirati brojne eko aktivnosti i podnositi dokumentirana izvješća udruzi Lijepa naša.

Status eko vrtića obnavljamo svake dvije godine, dok smo ove poseban naglasak u radu stavili na eko aktivnosti kako bi zaslužili srebrni status eko vrtića. S ponosom smo od predsjednika Lijepe naše, dr.sc. Anta Kutle, primili plaketu koju je preuzeo gosp. Ivan Jurešić, predstavnik eko kuma „Ponikve“. Dobili smo i zelene zastave te u svakom vrtiću do kraja svibnja slijedi svečano podizanje zastave uz kratki prigodni program.

Veliku zaslugu u razvoju eko vrtića pripisujemo i našem eko kumu- TKD „Ponikve“ koji nas velikodušno podržava u svakoj našoj inicijativi.

Zahvaljujemo i Gradu Krku koji snosi troškove članstva u udruzi Lijepa naša.    

status eko vrtia 1 

status eko vrtia 2 

status eko vrtia 3

Eko suradnja otočnog i zagrebačkog vrtića

U subotu, 8. travnja 2017., Vrtić je u matičnom objektu u Krku ugostio djelatnike zagrebačkog vrtića „Srednjaci“. Cilj suradnje bio je razmjena iskustva o provođenju zadaća eko vrtića, s naglaskom na realizaciju vrtićkih aktivnosti vezanih uz pravilno zbrinjavanje otpada.

Nakon uvodnih riječi ravnateljice kojima je kratko predstavila Ustanovu, naše su goste pjesmom pozdravili Mići boduli.

Predstavnik komunalnog društva „Ponikve“ u svojstvu eko kuma Vrtića, Ivan Jurešić održao je edukativno predavanje na kojem je foto i video prezentacijom prikazao dugoročne ciljeve firme. Naime, trenutni je cilj mijenjati navike otočana vezanih uz pravilno zbrinjavanje otpada kako bi se postojeći ekološki problem sveo na najmanju moguću mjeru. Učestalim edukacijama te stvaranjem kvalitetnih materijalnih i organizacijskih uvjeta objektivni pokazatelji govore u prilog hoda ka ostvarenju cilja. Kako se na otoku zbrinjava otpad te na koji se način dalje iskorištava, djelatnici vrtića „Srednjaci“ imali su prilike vidjeti i na odlagalištu otpada „Treskavac“ kojim nas je uz stručno vodstvo proveo Ivan Jurešić.

Odgojiteljice Katarina Linardić i Lucija Kosić prezentirale su rad vrtića prikazavši kojim sve aktivnostima i akcijama opravdavamo status eko vrtića i Zelenu zastavu kojom se ponosimo.

Zahvaljujemo vrtiću „Srednjaci“ na ugodnom i edukativnom druženju te se nadamo i nastavku suradnje.

Velika hvala TKD „Ponikve“ i gosp. Ivanu Jurešiću na uvijek ukazanoj spremnosti na suradnju i kvalitetnoj edukaciji.   

Hvala djeci i roditeljima Mićih bodula što su svojim nastupom naše druženje učinili još ugodnijim.

srednjaci srednjaci1 srednjaci2 srednjaci3