Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dramska predstava “Ježeva kućica”

Matični vrtić „Katarine Frankopan“ u jutarnjim se satima dana 22. studenog 2023. godine pretvorio u pravu šumsku bajku. Kreativne ideje i uloženi trud članica dramskog tima vrtića još je jednom rezultirao prekrasnom predstavom za svu djecu matičnog i područnog vrtića u Krku. Prikladno godišnjem dobu, ali i našem pomalo sjetnom jesenskom raspoloženju, ovoga je puta upriličena kazališna predstava „Ježeva kućica“.

Odgojiteljice dramskog tima u sastavu: Melite Morić, Blaženke Samblić, Ive Hriljac Dijanić, Sanje Perić i Marine Kosić Jurić zajednički su dogovorile predstavu te osmislile i izradile scenografiju i kostime, a pomogle su i odgojiteljice Katarina Skomeršić i Danijela Crnčić Vidas.

Basna „Ježeva kućica“ Branka Čopića koju već mnoge generacije djece s oduševljenjem slušaju nikada ne zastarijeva baš zbog svojih pouka koje nam prenosi. Kako to u basnama biva, često nas naizgled mala i skromna bića poučavaju najvažnijim životnim lekcijama. Tako je mali običan jež u našim očima postao pravi junak suprotstavivši se puno jačim šumskim životinjama u namjeri da ih podsjeti da je vlastiti dom, ma kako skroman on bio, pravo bogatstvo koje treba čuvati i cijeniti.

Budući da smo mi vrtićarci uvijek raspjevani, pouku vam prenosimo u ritmičnosti stihova u kojima su djeca uživala:

„Ma kakav bio moj rodni prag,

on mi je ipak mio i drag!

Prost je i skroman, ali je moj

Tu sam slobodan i gazda svoj!“

Video o održanoj predstavi možete pogledati na linku: https://youtu.be/izbh30KgJYg?si=muU6n_YrgbASr_gE.