Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dramska predstava “Plesna haljina žutog maslačka”

Više o održanoj predstavi pročitajte:

Potaknuti proljećem koje budi uspavanu livadu iz zimskog sna dramski tim DV “ Katarina Frankopan” Krk u sastavu Blaženke Samblić, Melite Morić, Lucije Kosić Palić, Marka Stojkovića, Jasminke Srakočić i Sanje Perić  izabrao je priču naše poznate spisateljice za djecu, Sunčane Škrinjarić za dramski prikaz  Plesne haljine žutog maslačka. Upravo je proljeće savršeno vrijeme za čitanje ovog djela te  kroz dramski nastup nudi  djeci mnoge mogućnosti za kreativnost i maštu. Vođeni pomno odabranom glazbom, kroz pripovijedanje, pokret (govor tijela), mimikom te cjelokupnim scenskim nastupom dočarali su djeci ne samo važnost odnosa s prirodom  već i važnost prijateljstva s bitnom  poukom da  ne treba suditi druge na temelju njihova izgleda. Kroz nenametljiv i čaroban način pretočili su literarno djelo u dramski prikaz.

Prilagodbu teksta i glazbe osmislila je Melita Morić, dok su kostime i scenske kulise izrađivali svi zajedno. Zapravo, svi članovi dramskog tima pripomogli su svojim idejama, te se upravo iz tog zajedništva i kreativnosti svakog člana izrodila predstava u kojoj je baš na tome i naglasak.

Cjelokupnom izgledu proljetnog duha u vrtiću pripomogli su svi odgojitelji i djeca izrađujući razno cvijeće, kukce i zelenilo koje u proljeće preplavi prirodu, a preplavilo je i naš vrtić.

Uspješnost predstave s pedagoškog gledišta vidljiva je i u činjenici da je prepuni hol vrtićke i jasličke djece odgledalo i odslušalo cijelu predstavu u dahu.

Treba spomenuti i vrtićku skupinu „Mace“ koja je uvodnom pjesmom o maslačku pozdravila sve prisutne. Za kraj se predstavila i vrtićka skupina „Cvjetići“ sa pjesmom „Proljeće“.

Video o održanoj predstavi možete pogledati na linku:https://youtu.be/l0ab9foUhsw