Dječji vrtić Baška na današnjoj adresi djeluje već jedanaest godina. Vrtić broji 4 skupine, 2 mješovite vrtićke skupine u prizemlju te na katu mješovita jaslička i mlađa vrtićka skupina. Na cvjetnoj livadi brojimo šezdesetak djece, što Leptira, što Bubamara, što Pčelica i Krijesnica.

Vrijeme provedeno u vrtiću, a i izvan njega, kvalitetno se oplemenjuje raznim aktivnostima koje za svoju djecu pripremaju njihove odgojiteljice kako bi bile zadovoljene sve dječje potrebe.

Naglasak se daje na učenje kroz igru, kao osnovnu djetetovu aktivnost u ranoj i predškolskoj dobi. Podržavaju se sva razvojna područja kako bi dijete po odlasku iz vrtića bilo spremno za daljnji život. Tako se uče samostalnosti, sklapanju prijateljstva, toleranciji, komunikaciji, raznim vještinama za usvajanje novih znanja, njeguje se tradicija i kulturna baština te se priprema za školu.

Strukom, trudom i izdvojenim vremenom nastoji se stvoriti poticajno okruženje za svakog pojedinca koji sudjeluje u odgoju i obrazovanju stoga je cilj da vrtić bude mjesto suživota i zajedničkog učenja djece, roditelja i odgojitelja.
U svakodnevnom radu glavno ishodište za svako djelovanje jest sretno dijete, zato se pristupa individualizirano svakoj djetetovoj osobnosti te se poštuje različitost.
P
jesmom, plesom, likovnim radovima, glumom, sportskim igrama, eksperimentima, šetnjama, boravkom na zraku, izletima se nastoji obojati dane u vrtiću kako bi se svi osjećali što ugodnije, sretnije i šarenije.

Ono što najglasnije odjekuje na našoj cvjetnoj livadi jest krilatica jedne od najpopularnijih pedagoginja predškolskog odgoja Marie Montessori „Pomozi mi da to učinim sam!“

I za kraj vrijedi ponoviti riječi Roberta Fulghuma:

„Sve što trebam znati o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću. Mudrost me nije čekala na vrhu planine, na kraju dugog uspona školovanja nego se krila u pješčaniku dječjeg igrališta.“

Vijesti iz vrtića