Dječji vrtić u Puntu dio je velike obitelji krčkih vrtića „ Katarina Frankopan“. Smješten u neposrednoj blizini škole, raspolaže sa prostranim dvorištem i na dobroj je lokaciji koja nudi sigurne šetnje naših mališana. Vrtić čine tri mješovite odgojno-obrazovne skupine veselih naziva : Bubamare, Leptirići i Pčelice. Sami nazivi skupina prate našu vrtićku stvarnost i predstavljaju ljepotu šarolikosti i različitosti naših skupina.

Skupina „ Bubamare“ pravi su znalci folklora i tradicionalnih plesova, u „ Leptirićima“ nastaju kazališne predstave u kojima glume i roditelji i djeca, a kojih se ne bi posramila niti prava dječja kazališta, dok je skupina „ Pčelice“ obogaćena elementima katoličko- vjerskog odgoja te njeguje tradiciju hrvatskog naroda i običaja našeg kraja kroz glazbu i igru.

Najvažnija misija našeg vrtića je poticanje individualnosti i različitosti svakog pojedinog djeteta u dobro promišljenom i pripremljenom prostorno- materijalnom okruženju, a iz čega kao rezultat proizlazi sretno i zadovoljno dijete. Pri uređenju prostora uvijek se vodimo osnovnim pitanjima iz dječje perspektive: „ Da sam dijete, da li bi mi se ovo mjesto svidjelo? Imam li ovdje sve što mi je potrebno za moj razvoj i boravak dok roditelji nisu tu? Čuju li me moje tete?“

Osim svega gore navedenog ponosni smo na suradnju našeg vrtića sa roditeljima koji su često sukreatori našeg vrtićkog okruženja i partneri u odgojno- obrazovnom radu. Povratne informacije o zadovoljstvu rada našeg puntarskog vrtića do sada su vrlo pozitivne i nastojat ćemo da se tradicija nastavi.

Vijesti iz vrtića