Područni vrtić u Vrhu smješten je u mjestu Vrh nedaleko Krka. Nalazi se u zgradi župnog stana, gdje je nekad bila prva mjesna škola, u neposrednoj blizini crkve Sv. Mihovila. Sastoji se od jedne sobe dnevnog boravka djece sa sanitarnim prostorom i malom priručnom kuhinjom. U prostoru vrtića boravi jedna mješovita odgojno-obrazovna vrtićka skupina.

Vrtić je otvoren 70-tih godina te, uz kratku stanku od nekoliko godina, djeluje kontinuirano do danas. U vrtiću pretežno borave djeca s područja Šotoventa ( Vrh, Skrbčići, Pinezići, Linardići, Brzac, Poljica, Bajčići, Nenadići….). Prostor vrtića posljednji je put renoviran 2010. godine. Tada je dobio današnji izgled te terasu ispred zgrade. U neposrednoj blizini nalazi se mjesno dječje igralište koje rado koristimo s obzirom da djeca u sklopu vrtića na raspolaganju imaju samo sobu dnevnog boravka. Prednost našeg vrtića je prekrasna priroda koja nas okružuje pa često uživamo u dugim šetnjama upoznajući prirodu i svijet oko nas.

Odgajatelji i djeca prostor sobe dnevnog boravka uređuju u kutiće aktivnosti. Neki su stalni dok su drugi promjenljivi i uređuju se prema interesima djece i aktivnostima u njihovim životima. U sobi su vidljivi rezultati dječjih istraživanja, raznovrsnih projekata i raznolikih likovnih radova. Bogaćenjem djetetovog iskustva, pružanjem potpore igri, učenju i druženju nastojimo pomoći svakom djetetu da bezbrižno odraste.

Područni dječji vrtić Vrh ima obilježja „ obiteljskog vrtića“ u koji djeca Šotoventa borave već nekoliko naraštaja. U njemu se i djeca i roditelji osjećaju ugodno i dobrodošlo. Ponosni smo na jako dobru i bogatu suradnju s roditeljima. Nekadašnji polaznici istog vrtića, a danas roditelji naše djece, na različite načine pomažu boljem funkcioniranju vrtića: sakupljanjem didaktički neoblikovanog materijala, radnim aktivnostima, zajedničkim druženjima i izletima, radionicama te obogaćivanjem materijalnih uvjeta vrtića.

Našim radom, trudom i zalaganjem gradimo vrtić sa ciljem otvorene, fleksibilne i dinamične zajednice djece i odraslih. Ljubav prema djeci i skrb za njihove potrebe su najjači motiv u našem radu, oni su budućnost našeg otoka, naša snaga i naše nasljeđe.

Vijesti iz vrtića