Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrtić dobio zlatni status eko vrtića

ekovrtic

U petak, 10. svibnja 2019., na Državnoj svečanosti obnavljanja statusa Ekoškola otočni vrtić “Katarina Frankopan” dobio je zlatni status eko vrtića. Zaslužena povelja (certifikat) i zelena zastava uručena je ravnateljici vrtića Ireni Žic-Orlić i mr.sc. Ivici Plišiću, direktoru TKD “Ponikve”, eko kumu vrtića.

Svečanost se održala u Gastro Globusu na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji udruge Lijepa naša.

Svečanost su otvorili predstavnici državne i lokalne vlasti i predsjednik Udruge doc. dr.sc. Ante Kutle koji je riječima ohrabrenja i pohvale potaknuo ekoškole da i u daljnjem radu nastoje odgajati ekološki osviještene generacije.

Vrtić “Katarina Frankopan” dobio je status ekoškole 2009. godine te se kroz proteklih deset godina razvija implementirajući u svakodnevni odgojno- obrazovni rad mnoge elemente eko odgoja i senzibiliziranja mladih za brigu o okolišu.

Odvajanje otpada u svakoj sobi dnevnog boravka, kompostiranje biootpada, formiranje vrtova i povrtnjaka u kojima naša djeca svakodnevno borave uzgajajući vlastitu hranu samo su neke od odgojnih vrijednosti koje vrtić nastoji formirati kod djece.

Vrtić je na svečanosti također dobio priznanje za provođenje ovogodišnjeg eko projekta pod nazivom “Veliki lov na biljke”. Cilj projekta je povećati raznolikost biljnih i životinjskih vrsta u okruženju vrtića pri čemu naši mališani uživaju boraveći svakodnevno u vrtovima i povrtnjacima.

Vrtić zahvaljuje svima koji na razne načine podupiru rad eko vrtića, a posebna zahvala našim eko kumovima TKD “Ponikve” koji uvijek spremno pomažu organizacijski, materijalno i financijski te su nam velika podrška u provođenju projekata.