Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zajedno možemo više

zajedno mozemo sve-min

I ove je godine Caritas Biskupije Krk u suradnji sa Trgovinom Krk d.d. provodio akciju ‘Zajedno možemo više’ ovoga puta namijenjenu stradalima od potresa u Sisačkoj biskupiji. Akcija je trajala tijekom čitave korizme i provodila se u 34 poslovnice Trgovine Krk na otoku Krku.

Dječji vrtić ‘Katarina Frankopan’ – Područni vrtić Krk odlučio se uključiti u ovu akciju s ciljem razvijanja empatije, dobročinstva kod djece. Sa djecom se o temi razgovaralo na njima primjeren način i svi su željeli pomoći. U suradnji sa roditeljima, koji su se već na poticaj uključili i u humanitarnu akciju organizacije Marijini obroci, sakupili smo puno prehrambenih namirnica (konzervirane hrane – paštete, namazi, gotova jela, ali i kava, slatkiša za vršnjake) i higijenskih potrepština.

U dogovoreni dan, zajedno sa djecom odnjeli smo prikupljeno u poslovnicu Trgovine Krk, gdje su djeca, poštivajući epidemiološke mjere, sama ubacivala namirnice i ostale potrepštine u za to predviđenu košaru.

Smatrale smo takav pristup vrlo važnim za djecu, a da nismo pogriješile govorile su nam njihove izjave po povratku u vrtić: ‘Učinili smo dobro djelo, je li tako, teta?’, ‘Ovo je baš dobar dan!’.

Zahvaljujemo se ovim putem još jednom svim roditeljima koji su sudjelovali i koji su prepoznali dobrobit sudjelovanja djece u ovakvoj akciji za njihov kvalitetan odgoj u dobrom duhu. Još su nam danima prenosili povratne informacije primljene od strane djece i nisu skrivali ponos na svoje mališane.

Nadamo se da ćemo i ubuduće sudjelovati u ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama!