Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Razvoj muzikalnosti kroz suradnju

20220321_092617-01

U matičnom vrtiću Krk, nakon božićnog koncerta, suradnja s glazbenom školom Ivan Matetić Ronjgov Rijeka – područni odjel Krk, se nastavlja.

Ovih dana mlada i vrlo zainteresirana prof. flaute i klavira, Matea Dujmović, zajedno s asistentima (djeca polaznici glazbene škole), ušla je u naše vrtićke skupine. Vještinom koja zadivljuje animirala je djecu (uz pomoć djece na instrumentima) i finom glazbenom metodikom ujedinila s djecom pokret, slušanje i sviranje. Uvela je djecu u prepoznavanje instrumenata i razlikovanje tonova kroz vesele igre oponašanja životinja i zvukova iz prirode koje su mladi glazbenici dočarali zvukom svojih instrumenata.

Glazba igra važnu ulogu u razvoju djece (svih pa i kognitivnih kompetencija), a muzikalnost se upravo u ovoj dobi razvija. Iz tog razloga prof. Matea sa svojim mladim glazbenicima posjećivati će nas tijekom cijele pedagoške godine. Nadamo se da ćemo druženje okruniti ljetnim koncertom.

Hvala prof. Matei Dujmović koja se odvažila najmlađima približiti ljepotu klasične glazbe. Također puno su nas razveselili mladi glazbenici koji su još nedavno trčali i igrali se u ovim našim prostorima te ga se s veseljem sjećaju.

Glazbena edukacija u ranom djetinjstvu