Dječji vrtić Omišalj djeluje u namjenskoj zgradi otvorenoj u listopadu 2015. godine. Nalazi se pokraj Osnovne škole Omišalj u naselju Baječ. Okružen je velikim dvorištem opremljen vanjskim igralima za djecu (ljuljačke, tobogani, pješčanici, klackalice..)

Broji pet odgojno obrazovnih skupina, od toga 3 vrtićke i 2 jasličke skupine.
Velika polivalentna dvorana, ujedno i hol vrtića, sluzi nam za sport, igru i zabavu te mogućnost gostovanja organiziranih posjeta i lutkarskih kazališta.

Svaka skupina ima zaseban izlaz na vanjski prostor, okružen zelenilom te spravama za igru.

Prostor vrtića djeci nudi ugodnu pozitivnu klimu, mjesto za istraživanje, igru i učenje, slobodu kretanja koja omogućava razvoj kreativnosti, poticanje cjelovitog razvoja svih funkcija te očuvanje mentalnog i tjelesnog zdravlja djeteta. Didaktički materijali i igračke redovito se nadopunjuju sa ciljem što kvalitetnije prostorno- materijalne sredine. Roditelji se rado uključuju sudjelujući na radionicama, prikupljanjem raznog neoblikovanog didaktičkog materijala i raznim doprinosima.

Svakodnevni rad vrtića obogaćujemo čestim izlascima u šetnju, izletima i odlascima u kazalište. Redovito surađujemo s lokalnom zajednicom te njegujemo kulturu i tradiciju našega kraja. Vrtić u Omišlju mjesto je radosnog i zdravog življenja, igre, učenja i zabave!

Vrtić Omišalj