Mali smo objekt koji je svoja vrata otvorio 11.11.2020. godine. Brojimo dvije odgojno-obrazovne skupine u kojima borave djeca u godini pred polazak u školu. Uz odgojiteljice, našu malu „obitelj“ čine i teta spremačica i teta kuharica kako ih od milja zovemo. One se brinu da nam sve uvijek bude čisto, dostupno i uredno te da smo uvijek siti, a manje voljene namirnice pripreme se tako da djeci budu prihvatljive i ukusne. Osim dvije odgojno – obrazovne skupine, u objektu se nalaze garderobe, sanitarni čvorovi, manje predsoblje i zajednički prostor, zbornica i kuhinja.

Korona i epidemiološke mjere odgodile su plan o zamisli otvorenih vrata skupina gdje bi djeca mogla slobodno prelaziti iz skupine u skupinu i ondje birati željene poticaje i materijale, tako da se zajednička druženja uglavnom primjenjuju na vanjskom prostoru.

Zbog blizine grada, plaža, parkova i igrališta, često nas se može vidjeti u šetnji po navedenim lokacijama. Djeca imaju priliku istraživati ljepote grada i boraviti na svježem zraku kada god nam vremenske prilike to dopuste.

Kako naš vrtić ima titulu eko – vrtića već dulji niz godina, u rad je uključujeno mnogo elemenata eko programa prilagođenih djeci (sadnja cvijeća, razvrstavanje otpada, korištenje otpada, hranilice za ptice, radovi od kamenčića, grana, školjkica sakupljenih prilikom boravka na vanjskom prostoru i sl.).

U godini pred polazak u školu veći je naglasak na predčitačkim i predmatematičkim vještima te grafomotorici koje svakodnevno potičemo i usavršavamo, ali to nikako nije jedini cilj i zadatak, već se radi na svim razvojnim područjima djece kao i u ostalim dobnim skupinama. Blizina škole omogućuje lakšu pripremu i prelazak iz vrtića u prvi razred što svakako smatramo dodatnim bonusom.

Vijesti iz vrtića

Vila Lea

Bila jednom jedna mala vila. Živjela je u kućici od slatkiša, koja se nalazila na torti u Marijetinoj sobi za igru. Torta nije bila prava,

Pročitajte više »